Start Regenboog 1 september 2020

Beste ouders,

De Nationale Veiligheidsraad  en het ministerie van Onderwijs beslisten dat vanaf dinsdag 1 september 2020 het nieuwe schooljaar van start kan gaan.

Alle leerlingen van de lagere school kunnen elke dag, allemaal naar school.

Vanuit de overheid werkt men ook met verschillende kleurcodes ( groen, geel, oranje en rood). We starten nu in kleurcode GEEL.  

Als je deze brief leest, komt de eerste schooldag al dichterbij. Wij hopen dat je kind het alweer vlug gewoon zal worden na deze zomervakantie.

Er zijn ook enkele nieuwe gezichten op school, zowel bij de kinderen als bij de leerkrachten. We vervolgen ons jaarthema van ridders en jonkvrouwen op het kasteel. Daarboven is de Regenboog 50 jaar jong en we vieren dus ook ons gouden jubileum dit schooljaar.

Hierbij willen we nog wat info meegeven voor een vlotte start.

Er is een extra klas (PE) bijgekomen zodat we de leerlingen nog beter op hun niveau kunnen indelen.

Klasverdeling :

Klas PE 1: roze biggetjesklas :  juf Martine en juf Mariska

Klas PE 2: rode lieveheersbeestjesklas : juf Lieselot en juf Mariska

Klas PE 3: grijze olifantenklas : juf Hilde en meester Bjarne 

Klas PE 4: gele bijenklas : juf Elke                                                           

Klas PE 5 : bruine lamaklas : juf Kim en juf Amber                                            

Klas PE 6 : oranje garfieldklas : juf Mieke en meester Geert

Klas PE 7 : zwarte panterklas : meester Tjabbe

Klas PE 8 : groene kikkerklas : juf Greet en meester Jelle B

Klas PE 9 : blauwe monsterklas : meester Jelle D

Sporten doen we dit jaar met juf Kelly.

Boven zijn er ook 2 klassen voor rekenen en / of taal

Pandaklas  : juf Amber

Kameleonklas : meester Jelle B

Bus :

Vanaf de eerste schooldag zullen de bussen hun ritten al rijden :

We wachten nog op de juiste dienstregeling vanuit De Lijn.

Daarom onder voorbehoud van wijzigingen :

Op bus 1  (Bredene – Oudenburg – Westkerke – Snaaskerke – Gistel – Zevekote – Zande – Leke – De Mokker – Eernegem – Ichtegem – Koekelare) is de busbegeleidster Mieke Clement : 0474 / 67 18 26

Op bus 2 : ( Zedelgem – Lichtervelde – Torhout – Kortemark – Staden – Houthulst – Handzame – Werken – Zarren  – Diksmuide – Koekelare ) is dit voor de ochtendrit Daisy Bruneel :  0473 / 82 58 93. Voor de avondrit is de busbegeleidster Steffi Vantuyne : 0474 / 92 38 30.

Als je zoon of dochter ziek is, naar de BKO moet,  of als je ze zelf brengt of komt ophalen, wil dit steeds aan de bussen melden. Je kan hen rechtstreeks verwittigen hiervan. Geef de veranderingen ook steeds mee op een briefje of noteer het in de schoolagenda. Omwille van de verzekering is het belangrijk dat veranderingen op papier staan !

Een GSM, tablet, nintendo op de bus met oortjes of hoofdtelefoon, een boek of strip, voor eigen gebruik kan wat verstrooiing brengen. We geven dit niet door aan andere kinderen. Eenmaal op school aangekomen blijft dit in de boekentas tot ‘s avonds. Dit is op eigen verantwoordelijkheid en de schoolverzekering komt hier niet in tussen.

Als je gebracht bent door de ouders, te voet of met de fiets komt, probeer je zeker op tijd op school te zijn ! Te laat komen stoort immers de lessen en de andere leerlingen.

Op maandagmorgen en elke schooldag starten de lessen om 8u45. Het einde is om 16u00. Ook op dinsdag en donderdag is het einde om 16u00. Op woensdag om 11u30 en vrijdag om 15u00.
Ja kan reeds vanaf 8u15 op de speelplaats. Het toezicht start vanaf 8u30. ( een kwartier voor de aanvang van de lessen ). ‘s avonds is er altijd nog minstens een kwartier toezicht na de lessen.

Hoe verloopt het busvervoer :

  • Er is een koortsmeting als de kinderen opstappen. Wie koorts heeft of ziek is blijft thuis en mag niet naar school komen.
  • Bij het opstappen de handen ontsmetten. We voorzien alcoholgel.
  • Alle leerlingen ( ook jonger dan 12 jaar ) dragen een mondmasker op de bus. Ook de bus begeleidster zal een mondmasker en bescherming dragen.
  • Heb je zelf een mondmasker zet het dan op voor het opstappen, anders krijg je een wasbaar mondmasker van de school. Dit is belangrijk om leerling, chauffeur en begeleider te beschermen.

Maaltijden :

De leerlingen hebben de keuze om warme maaltijd te nemen, enkel soep te drinken of alles zelf mee te brengen van thuis.

De betalingen gebeuren steeds op de eerste weekdag  en dit voor de maaltijden van een week.

– Voor de leerlingen kost het warme maal € 3,60  (= € 14,40/ per week)

– Soep kost € 0,80 (= € 3,20 / per week)

– een melk of spuitwater  € 0,50 (= € 2 / per week)

– een fruitsap of appelsap   € 0,70 (= € 2,80 / per week)

Menu :

dinsdag 01/09 donderdag 03/09   vrijdag 04/09
CRESSONSOEP  
SPIRELLI
CARBONARA
ERWTEN
KERVELSOEP  
KIPPENHAASJE IN
TOMATENROOMSAUS
SLAMIX FRIETJES
KIPPENSOEP
  KOOLVIS
PREIROOMSAUS
WORTELSTAMPOT

De menu van de maand kan je vinden op onze facebook en de website.

Melk-fruitsap :

De kinderen krijgen de mogelijkheid om in de ochtendspeeltijd te kiezen voor melk, water, appelsap of fruitsap. De betaling hiervoor gebeurt per 2 maanden. Er is wel een vaste keuze :  of 2 maanden melk, of 2 maanden fruitsap/ appelsap / spuitwater.

Gewoon plat drinkwater is gratis. Je kan ook een drinkfles van thuis meegeven en bijvullen met water.

– De prijs voor de melk of spuitwater (september en oktober) bedraagt € 21,50

– De prijs voor fruitsap of appelsap (september en oktober) bedraagt € 30,00

Gelieve dit bedrag mee te geven naar de leerkracht.

Ongezonde drankjes en sterk gezoete drankjes zoals cola zien we liever niet in de refter.

Fietsers :

Mogen we vragen dat kinderen die met de fiets komen steeds een fluojasje dragen. Dit verhoogt heel erg hun veiligheid. Vanaf de poort stappen ze dan naast hun fiets tot aan de fietsenberging. Ook een fietshelm is sterk aan te raden.

Woensdag = fruitdag.

Net zoals vorige jaren is er fruitdag op woensdag. Daarom vragen we om op woensdag geen koek mee te geven maar een stuk fruit in de boekentas. Dit is een heel gezond en een lekker tussendoortje. Dit mag gerust ook op andere dagen.

Zwemmen :

Het zwembad is opnieuw open en op vrijdag 4 september is er de eerste zwembeurt.  We gaan daarvoor tweewekelijks met de bus naar het zwembad van De Pluimen in Diksmuide. Dit is een belangrijke basisvaardigheid voor kinderen, daarom dringen we er als school sterk op aan om zoveel mogelijk zwembeurten mee te volgen. Op het einde van het schooljaar krijgen de kinderen dan de kans om een zwembrevet te behalen. Indien je kind om een medische reden niet mee kan zwemmen, wil dan een doktersattest voorzien.

Kinderen die niet zwemmen, blijven op school onder begeleiding.

In het zwembad worden de kinderen begeleid door de klasleerkrachten, de sportleerkrachten en de kinesist in diverse niveaugroepen.

Wat heb je nodig : een badpak of zwembroek, een klein handdoekje om op te staan, een grote handdoek om je af te drogen, kam of borstel. Graag alles met je naam erop in een stevige zwemtas. Kostprijs : 4 euro (bus + inkom). Wil dit op vrijdagmorgen betalen aan de klasleerkracht a.u.b.

De eerste zwembeurt is voor de hoogste klassen. ( PE6 + PE7 + PE8 + PE9)

De week erna aan de laagste klassen ( PE1 – PE2 – PE3 – PE4 – PE5)

Telefoon directie :

Wil je de school bereiken kan dit nog steeds op 051 / 580 510. De directeur kan je ook bereiken op 0496 / 231 803. In het schoolgebouw zelf is er niet steeds goede ontvangst met de GSM door het gewapende beton en de goede isolatie. Maar je mag ook ’s avonds bellen met vragen.

Mailen kan ook altijd : koen@regenboogkoekelare.be

Ouders op school :

Het is nog steeds zo dat ouders voor de veiligheid niet toegelaten worden op het schooldomein. Wens je de directeur of een leerkracht te spreken, maak een afspraak en draag steeds een mondmasker. Probeer ook de social distance en de afstand van 1,5 meter te bewaren van andere ouders aan de schoolpoort.

Infomoment :

Op vrijdag 28 augustus is er tussen 18 u en 20u een kennismakingsmoment met de klas en de leerkracht. We doen dit volgens de richtlijnen met voorinschrijving. Je kan meer info op het einde van deze brief vinden.

Wielerwedstrijd :

Begin september is het Koekelare Kermis met een wielerwedstrijd op donderdag. Door de coronamaatregelen is er geen wielerwedstrijd op donderdag 10 september en eindigen de lessen dus op het gewone uur om 16 uur.

Truckrun :

Omwille van de coronamaatregelen zal dit jaar de geplande Truckrun van zaterdag 3 oktober niet kunnen plaatsvinden.

Zieke leerlingen :

We vragen uitdrukkelijk om zieke kinderen thuis te laten.  Kinderen met zware hoest en/of koorts horen niet op school!  Ook kinderen van besmette ouders moeten thuis blijven. Verwittig de school als je het vermoeden hebt dat je kind of een lid van het gezin besmet is.  In dat geval neemt de school contact op met het CLB om het nodige te doen.

Ook wie op vakantie / reis was in een rode zone moet volgens de richtlijnen van de overheid eerst in quarantaine en kan nog niet starten op school. Raadpleeg hiervoor uw reisbureau of huisarts.

BKO De Buidel :

Alle kinderen van de verschillende scholen zijn vanaf september ook opnieuw welkom in De Buidel. Ze vangen de kinderen op in vier verschillende leeftijdsgroepen in De Buidel zelf.

Maar het coronavirus bepaalt nu eenmaal nog altijd ons leven. Daarom hebben ze beslist om ook in de voor-en naschoolse opvang verder te werken met inschrijvingen. Concreet betekent dit dat je je kind(eren) moet inschrijven om gebruik te kunnen maken van de opvang, zowel voor- en naschools als op woensdagnamiddag.

Inschrijven is verplicht ! Let wel: dit is enkel voor kinderen die al effectief een dossier hebben in De Buidel. Indien jouw kind nog nooit aanwezig was in De Buidel, moet je eerst een afspraak maken met de coördinator om de algemene inschrijving in orde te brengen. Je kan hiervoor contact opnemen met coördinator Petra Boysen via petra.boysen@koekelare.be.

Graag wijzen we op het belang van deze inschrijvingen. Inschrijven is essentieel voor een goede en veilige werking van De Buidel.

Daarnaast mogen ouders nog steeds niet binnen in De Buidel. Je wacht je kind(eren) op aan het onthaal. Ook blijven mondmaskers verder verplicht bij het brengen en het afhalen van de kinderen. We vragen om zoveel mogelijk alleen te komen.

Inschrijven kan vanaf nu tot en met vrijdag 28 augustus om 12u.

BKO De Buidel , Ringlaan 1D, 8680Koekelare

tel. 051 74 82 47E-mail : de.buidel@koekelare.be

Volg steeds de laatste schoolinfo op onze facebook pagina van de school of de website. www.regenboogkoekelare.be

We voorzien natuurlijk verder veel aandacht voor regelmatig handen wassen en de nodige ontsmetting. We blijven éénrichting hanteren in de gangen en het gebouw en er is een goede ventilatie van de lokalen.

Op geregelde tijdstippen wordt de werking geëvalueerd en bijgestuurd volgens de richtlijnen vanuit de minister. We houden jullie op de hoogte via mail. Ook op de website vind je alle informatie terug.

Dat is heel wat informatie! We hebben geprobeerd dit zo duidelijk mogelijk te brengen. Indien je nog vragen hebt, neem gerust contact op met de school.

Je kan op elk ogenblik met vragen directeur Koen contacteren :

GSM : 0496/ 231 803 of overdag op school : 051 / 580 510 of mail koen@regenboogkoekelare.be

Ik wens jullie allemaal een goede start van dit schooljaar in de Regenboog.

Met vriendelijke groeten,

Directeur Koen en het Regenboogteam