Schoolverlaters uitgezwaaid

Op de laatste dag van juni werden 8 schoolverlaters van de Regenboog, school voor Buitengewoon Onderwijs in Koekelare met de nodige luister uitgezwaaid.

Kaithan, Rens en Imani uit Koekelare ; Samuel en Steffy uit Ichtegem; Ilhan uit Torhout, Sita uit Eernegem en Jolan uit Gistel zijn dertien geworden en zetten volgend schooljaar de stap naar het secundair onderwijs in de ruime regio. Ze trekken hiervoor naar Kortemark, Middelkerke, Brugge, Oostende en Diksmuide.

Directeur Koen Denduyver weet dat ze goed voorbereid zijn voor later. Ze hebben diverse scholen bezocht om het aanbod kenbaar te maken en samen met het CLB en hun ouders werden keuzes gemaakt. Ook Juf Marleen Schollier en meester Jelle Dudal van de hoogste klas zijn trots dat opnieuw heel wat kinderen kunnen overstappen naar het gewoon secundair onderwijs. Met een goede werkhouding en wilskracht komen ze zeker goed terecht.

Ze kregen elk hun attest en een leuk afscheidsgeschenk. In hun afscheidsteksten vertelden Imani en Steffy dat ze de school en de leerkrachten gingen missen maar nog wel eens op bezoek zullen komen op een vrije schooldag of tijdens het schoolfeest.

 

schoolverlaters2017