Regenboogschool speelt finale scholencup in Waasland Beveren

groepsfotoscholencup3

Zaterdag 28 mei speelden 16 kinderen van de Regenboogschool, school voor buitengewoon Onderwijs langs de Belhuttebaan 24 a in Koekelare de finale van de Play for Change Schools cup in het stadion van Waasland-Beveren tegen de beste schoolploegen van hun regio. De Regenboogschool vertegenwoordigde KVO Oostende waar ze eerder in april als beste school gewonnen hadden. 


De spelersbus van KVO haalde ‘s morgens om 7 uur iedereen op in Koekelare op en er werden 8 wedstrijden gespeeld. Meester Jelle Dudal begeleidde de kinderen en gaf als coach de nodige aanwijzingen. Fair play staat hoog aangeschreven tijdens de schoolscup en er stonden  ook steeds 2 meisjes op het veld van de 8 voetballers. Iedereen kwam dus aan bod.

 

In de voormiddag speelde KVO tegen Sporting Charleroi en won met 0-2 , dan tegen KVC Westerlo , winst 2-1 , Rode Kruis Waasland , winst 1-3 en tegen Club Brugge winst 4-0.

In de namiddag werd het lastiger. Waasland-Beveren 2-0 verlies, Kortrijk 1-1 gelijk , OHL 3-0  verlies en Standard Luik 5-2 verlies. Iedereen kreeg nog een ijsje en een medaille. Moe en voldaan trokken we richting Koekelare.

Na een spannende dag werden we 5de op 20 ploegen. Directeur Koen Denduyver was dan ook heel fier op de prestatie van de leerlingen.

 

Eindstand :

1 KV Kortrijk

2 Waasland – Beveren

3 Standard Luik

4 OHL

5 KV Oostende

 

Klein detail : De Regenboog speelde 1-1 gelijk tegen de winnaar van het tornooi KV Kortrijk. En dat terwijl heel wat spelers net terug waren van een weekje bosklassen met de Regenboog.

 

groepsfotoscholencup2 groepsfotoscholencup