Proclamatie Schoolverlaters in de Regenboog

Vrijdagavond 26 juni ging de plechtige proclamatie door van de schoolverlaters van de Regenboog, alles aangepast aan de veiligheidsvoorschriften ivm corona !

Er trekken 10 leerlingen vanaf 1 september naar het secundair onderwijs. Sander uit Kortemark, Ella uit Zande, Ortwin uit Torhout, Nuno en Jona uit Oudenburg, Nieke, Gaithan en Robbe uit Koekelare, Jens uit Oostkamp en Jayden uit Eernegem.

Ze zijn allen 12 of 13 jaar geworden en zetten volgend schooljaar de stap naar het secundair onderwijs in de ruime regio. Ze trekken hiervoor naar MMI Kortemark, Ter Strepe Middelkerke, Ter Groene Poorte Brugge, VTI Oostende, Sterrebos Roeselare en Eureka Torhout.

Directeur Koen Denduyver weet dat ze goed voorbereid zijn voor later. Ze gingen net voor de lockdown al eens op bezoek om het aanbod kenbaar te maken en samen met het CLB en hun ouders werden keuzes gemaakt.

Ook Juf Greet Sanders en meester Jelle Dudal van de hoogste klassen zijn trots dat opnieuw heel wat kinderen kunnen overstappen naar het gewoon secundair onderwijs. Met een goede werkhouding en wilskracht komen ze zeker goed terecht.

Ze kregen elk hun attest en een leuk afscheidsgeschenk. Handen werden er dit keer niet geschuld maar telkens een tikje met een ontsmette elleboog !

In hun afscheidsteksten vertelden onder andere Ortwin, Ella en Robbe dat ze veel geleerd hebben , de school en de leerkrachten zullen missen maar nog wel eens op bezoek zullen komen op een vrije schooldag of tijdens het schoolfeest.

We wensen jullie veel succes alvast !