26ste record Regenboog Truckrun

Record Truckrun Koekelare

Op zaterdag 7 oktober ging de 26ste Truckrun door van de vzw Truckers voor kinderen. Voor de 19de keer ging het evenement door met start en aankomst in Koekelare ten voordele van de school voor buitengewoon Onderwijs De Regenboog.

Voorzitter Frans Dereeper is dan ook fier om samen met zijn bestuur zo’n evenement te organiseren. Het was een topjaar met een record van 147 deelgenomen vrachtwagens. De tocht van 85 km ging dit jaar van Koekelare naar Bovekerke, Werken, Diksmuide, Merkem, Lo, Veurne, Pervijze, Sint-Pieters Kapelle, Zevekote, Gistel, Moere opnieuw naar Koekelare.

Directeur Koen Denduyver van de Regenboogschool : “Voor onze kinderen is een tocht in de vrachtwagens een onvergetelijke belevenis en je ziet telkens hun ogen blinken als ze hun krachtige machine van 1 dag gekozen hebben.” Koen is eveneens secretaris van de Truckrun : “Er komt heel wat bij kijken bij zo’n organisatie. We zijn 4 maanden bezig met de voorbereiding, diverse overlegvergaderingen met politie en gemeentebesturen, goedkeuringen van de dienst wegen en verkeer, aanschrijven van de chauffeurs en firma’s,… . De truckers zien er stoere binken uit, maar hebben echt een gouden hart voor onze kinderen. We zijn hen dan ook zeer dankbaar.”

Peter Desloover : “Een truckrun is echt een uniek gebeuren aan het worden in onze provincie ! Er is er nog eentje in Kortrijk en Klerken. “

Opbrengst voor de Regenboogschool.

’ s Avonds na de tocht was er opnieuw een feestmaal in cultureel centrum Balluchon. Voorzitter Frans : “De opbrengst vloeit integraal naar de werking van de school voor buitengewoon onderwijs : De Regenboog. Hier worden kinderen met diverse leerproblemen en autisme professioneel begeleid.  “De Truckrun is voor de school dan ook een heel belangrijke activiteit”, aldus directeur Koen Denduyver.  Frans :“ Zo realiseerden we reeds een speelplein, de inrichting voor een snoezelruimte voor kinderen met autisme en moestuintjes . Dit jaar staat de verdere digitalisering in de klassen op het verlanglijstje . “Ook het dierenpark en het sportveld waren een succes. Met onze truckrun helpen we hier dan ook graag aan mee” aldus bestuurslid Peter Desloover en ere directeur Erik Dewilde.

Elk jaar zijn er ook bekers voor de firma’s die deelnemen met het meeste trucks : 3e plaats Hollevoet-Lidou uit Ichtegem execo met firma Hendryckx uit Koekelare met 11 trucks, 2de plaats : Transport Pollet uit Kortemark met 16 trucks en winnaar : bouwmaterialen Willaert uit Koekelare met 18 trucks.

De volgende editie is voorzien op zaterdag 6 oktober 2018.

IMG_3366

Van links naar rechts : Frederick Willaert ( 1ste plaats) , Transport Pollet (2de plaats) , Hollevoet Lidou ( 3de), voorzitter Frans Dereeper en directeur Koen Denduyver, firma Hendryckx (3de),  Erik Dewilde, Peter Desloover.

Truck Run 2017 (26)