Truckers voor Kinderen schenken AED

Het bestuur van de Truckers voor Kinderen vzw schenkt een AED toestel ter waarde van ruim 2000 euro aan de school voor buitengewoon lager onderwijs De Regenboog in Koekelare.

Elk jaar organiseren de Truckers voor Kinderen een Truckrun in Koekelare op de eerste zaterdag van oktober. Met de opbrengst van het sponsorboekje en het benefietmaal in de Balluchon steunen ze diverse projecten.

Voorzitter Frans Dereeper: “ Met deze AED op school zorgen we er voor dat De Regenboog als eerste school in Koekelare hartveilig zal worden. “

Directeur Koen Denduyver: “ Eerder dit jaar kregen alle leerkrachten, paramedici, busbegeleidsters en poetspersoneel tijdens een pedagogische studiedag reeds een opleiding van Rode Kruis Vlaanderen in EHBO en reanimatie. Ook het leren werken met een AED toestel stond op het programma.

Vanuit Brussel worden scholen gestimuleerd om hun infrastructuur ook na de schooluren ter beschikking te stellen. Zo maken er ook ’s avonds sportgroepen gebruik van de zaal en zijn er verschillende avonden danslessen van dansgroep Revival. In het weekend is er dan vaak een  familiefeest in de feestzaal van de school. 

Ook zij kunnen in geval van nood het toestel gebruiken. Het AED toestel is geschikt om zowel volwassenen te helpen, maar ook kinderen. Je krijgt stap voor stap gesproken uitleg en ook afbeeldingen over de reanimatie en hulp op een scherm. “

Bestuurder Geert Christiaen die eveneens ook hulpverlener is bij de brandweer van Koekelare: “Bij hartproblemen telt elke seconde en hoe vlugger men kan starten met reanimatie hoe meer kans op overleven. Gebruikers van de school winnen dus kostbare tijd met een toestel ter plaatse.”

Bestuurder Kristien Plaisier: “ Hopelijk hebben ze de AED nooit nodig op school, maar als wel hiermee 1 mensenleven kunnen redden is de opzet van het project al geslaagd. “

Directeur Koen : “ We zijn de Truckers voor Kinderen hiervoor heel dankbaar en kijken al uit naar de volgende Truckrun van zaterdag 7 oktober 2023.”

Op de foto vlnr:

Bestuurder Geert Christiaen, directeur Koen Denduyver, bestuurder Kristien Plaisier, voorzitter Frans Dereeper, bestuuders Peter Desloover en Erik Dewilde.