Schoolverlaters

Op de laatste schooldag van juni werden de 7 schoolverlaters van de Regenboog, school voor buitengewoon onderwijs T1,T8 en T9 in Koekelare met de nodige luister uitgezwaaid. Gianni Himschoot en Kiara Dugardijn uit Aartrijke, Octave Beddeleem uit Handzame, Joyce Deschachte uit Leke, Kiara Delancker en Pjotr Boddez uit Koekelare en Yana Myny uit Ichtegem zijn dertien geworden en zetten volgend schooljaar de stap naar het secundair onderwijs in de ruime regio. Ze trekken hiervoor naar Diksmuide, Kortemark, Middelkerke en Brugge. Directeur Koen Denduyver weet dat ze goed voorbereidt zijn voor later. Er werden diverse scholen bezocht om het aanbod kenbaar te maken en samen met het CLB en hun ouders werden hun keuze’s opgevolgd.

Ook juf Marleen Schollier van de hoogste klas is trots dat opnieuw heel wat kinderen kunnen overstappen naar het gewoon secundair onderwijs. Ze weten ook allemaal wat ze later willen worden : Gianni: timmerman, Kiara: bejaardenhelpster, Octave: metaalbewerker, Joyce en Yana: kinderverzorgsters, Pjotr: tuinier en Kiona: kapster.

Ze kregen elk nog hun attest en een tekening van alle andere kinderen van de school.

In hun afscheidsteksten vertelden Pjotr en Octave dat ze de Regenboog hard zullen missen maar zeker nog eens terug zullen komen op een vrije schooldag.

Op de foto vlnr: Octave Beddeleem, Yana Myny, Kiona dugardijn, Kiara Delancker, Joyce Deschachte, Gianni Himschoot, vooraan: Pjotr Boddez.

schoolverlaters2015