Over de school

Basisaanbod  en Type 9 in onze school

In de Regenboog kunnen kinderen met allerhande leerproblemen terecht in kleine klasgroepen om van kwaliteitsvol onderwijs met ondersteuning te genieten.

In onze school is er het basisaanbod van type 1 en type 8 ( = het basisaanbod volgens het nieuwe M-decreet)  en de werking voor kinderen met autisme (ASS) = Type 9.

Type 9 is er voor kinderen met een gewone begaafdheid en autisme.

Zo kunnen kinderen uit Gistel, Moere, Zevekote, Westkerke, Oudenburg, Eernegem, Bekegem, Ichtegem , Leke, Zarren, Werken, Kortemark, Aartrijke, Torhout, Lichtervelde, Handzame, Vladslo, Houthulst en natuurlijk Koekelare ook naar onze school komen zonder urenlang op de bus te zitten naar andere scholen.

Onze aanpak

Wij willen de kinderen die ons toevertrouwd worden laten ontwikkelen tot goede en mooie jonge mensen. We beschouwen elke leerling als een uniek wezen, met zijn eigen mogelijkheden, talenten en beperkingen, met zijn eigen groeikansen en zijn eigen tijdspad.

Het is aan ons om elk kind te helpen en te begeleiden om hen zo maximale ontplooiingskansen te bieden. We willen daarom vertrekken vanuit de sterke kanten van het kind en dynamisch op zoek gaan naar het beste leerpad voor ieder kind afzonderlijk. Vernieuwing en verbetering van ons onderwijs blijft dan ook op de agenda staan van iedereen die bij de school betrokken is. Levenslang leren is dan ook voor iedereen de boodschap.

 

Extra hulp door paramedici

Naast een sterk team van leerkrachten krijgen de kinderen extra hulp van logopedisten, kinesist en orthopedagoog. Helemaal gratis en dit is tijdens de lesuren, zodat het voor de kinderen geen extra belasting meer is na de uren.

Bij de logo is er extra hulp voor : taaldenken, spelling, uitspraak, lezen, spreekdurfontwikkeling, enz,…
Bij de kine en de ergo is er extra hulp voor : algemene basismotoriek, schrijfmotoriek, fijne motoriek, grove motoriek, oog-hand coördinatie, evenwicht, ruimtelijk inzicht, enz, …
Bij de ortho is er extra hulp voor : sociale vaardigheidstraining, opvoedingsondersteuning, handelings gericht werken,enz …

Autiwerking

“Dankzij die plaatjes vind ik telkens wat ik zoek.”In onze school hebben we een speciale autiwerking in de klassen. Mevrouw Martine is hiervoor aangesteld als interne autibegeleidster.
We voorzien een klimaat van rust en voorspelbaarheid binnen de geborgenheid van een kleine school. Duidelijke structuur in tijd en ruimte met veel pictogrammen. Aangepaste werking op de speeelplaats.


Overstappen naar De Regenboog